Sunday, July 8, 2012

Segmen: Aku & Dia

Assalamualaikum readers :)



haa,farah nk cepat nie..nak join,meh tekan sini,,hehehe..baru nak blogwalking dah jumpa segmen macam best..farah tag suma ok?

ringkasan mengenai kami..erm,,kami ni kapel macam dalam lagu najwa latif,,hahaha..maka,berkenalan dari muka buku la gamaknya..dan alhamdulliah now,almost 2 yeras kitaorang..study tempat sama tapi course lain..farah civil,c dia mechanical..dia nie banyak cakap,suka kasi farah gelak,caring but little bit garang..jangan bagitau dia erk..rahsia tau,,hehehe

kaler: merah
doodle laki-laki: romeo
doodle perempuan: lady


Saturday, July 7, 2012

Apa definisi baik..?

Assalamualaikum readers :)

dah solat isyak? dah makan? jum..aku da benda nak kongsi ni..

apa definisi BAIK bagi korang?? aku dulu pun kalau orang da tanya baik tu baik la..hehehe,,mesti macam-macam jawapan korang kan..contoh-contoh jawapan:

bila orang solat 5 waktu sehari semalam tu baik..
baik tu suka tolong orang..
perempuan yang tutup aurat tu baik..
dia wakil tilawah al-quran,mesti budak baik..

dan sebagainya..and aku pun mungkin akan jawab sama macam tu gak..

tapi,aku dapat jawapan yang best untuk definisi BAIK..korang nak tau?

sesiapa yang beriman dengan Allah itu 'baik'

then korang mesti tertanya,beriman dengan Allah macam mana pulak? and mesti ada yang jawab buat apa yang Allah suruh,dan tinggal apa yang Allah larang..
macam mana pulak tu? erm..selagi kita da benda yang tak settle,itu belum dikira baik..

tak paham? meh aku ringkaskan :)

seorang perempuan tu pakai tudung,tapi tak solat..belum cukup baik la dia..
dan apabila seorang lelaki yang baca quran tiap-tiap malam tapi main bola pakai seluar pendek,tak cukup baik lagi..
ataupun cukup solat lima waku tapi pegang anak dara orang bukan mahram sesuka hati,tu belum cukup baik lagi..

sebab Allah ada kata "masuklah kamu ke dalam Islam sepenuhnya dan jangan ikut syaitan kerana dia musuh yang nyata" ayat 208 surah al-baqarah (tafsiran secara kasar)

kesimpulannya,masuk Islam seluruhnya itulah BAIK..kerana Allah melihat usaha bukan natijahnya :))


#Versus by Hlovate (ms 157-159)

~aku tak cakap yang aku ni baik untuk bercerita sal 'BAIK' ni..tapi aku tengah berusaha ke arah itu,insyaAllah :)




S.E.B.A.L yang tak terungkap..

Assalamualaikum readers :)

halloo..korang buat apa tu?? hope hari sabtu korang happening ok..! :)

ni ha..cerita semalam..frust,geram arghh..!! macam-macam aku rasa..



semalam kt kuching da Konsert Hujan & Hafiz..n dijadikan cerita pulak,cik abang sayang aku tu dapat tiket free dari era fm..rezeki dia kot buka je siaran radio era terus isyarat pemanggil untuk 4 tiket free bersama 2 pass untuk jumpa dengan Hujan & Hafiz..jadi sebagai cik adik yang dia sayang,,hahaha..dia mestilah invite aku 1st..


tu ha,,free tiket..hanya sempat pandang je.. -.-

masalahnya..haiyahhhh!! aku sukar untuk memboloskan diri dari rumah pada waktu malam..jadi sebelum hari jumaat tu,khamis kot tak silap aku..aku pun berpantun dengan ayah ku ku tu..pntun punya pantun,tak dapat balasan wei..huhuhu,,tak ke rasa macam kena gantung tanpa tali..tak ke?



jadi plan punya plan dengan cik abang aku tu..dia pun ajak la sorang kawan girl kitaorang..kawan aku gak dari high skul musical denangan aku dolu pun..niat dia ajak that girl supaya aku da teman..tapi,,ek eleh..that girl punya idea pulak spoil..da ka patut idea dia 2 ticket for me n my cik abang n the other 2 ticket for her n her cik abang..ok la kot idea tu..n wait a second..dia nak ajak sorang lagi kawan boy dia merangkap kawan kepada cik abang dia dengan harapan aku & dia share beli tiket..oppsiii!! nehi..never..dah tengah kopak..jadi aku reject la idea dia tu n gtau tak pe,,aku lupak kn ja nak g..sedih tol masa tu..memang transport masalah utama masa tu..sob sob :'(  cik abang aku tu bike punya budak..tak kan aku nak tumpang,sudahlah malam..memang kena dengan cik bapa kalau dia tau..


yang aku sebalkan,geram yang memang berbuku kat hati..boleh pulak that girl g jugak..bila aku gtau yang tak dapat g dia pun gtau yang dia mugkin tak g..tak ke rasa sepatutnya dia pun tak yah g sebab aku memang tak jadi g?! tak ke sepatutnya rasa sedikit aneh keluar dengan cik abang orang tanpa ada cik adik sayang dia?! tak ke..?! persoalan yang dok mengganggu dalam otak aku sejak jam 6 ptg semalam sampai saat ini..




arghh...aku marah nie!!

lepas tu aku pun biarkan ja la..kawan kan? cik abang pun gtau tak pe,nanti da rezeki g sama lagi..dia pun tak leh nak kata tidak dah kan..pa boleh buat..jadi cik abang aku g la dengan member laki dia 2 orang dengan girl tu..

~the end



#tapi pandai pulak cik abang aku pujok malam tu..siap bagi aku gelak lagi..haii,,tak leh marah lama-lama dah =.=

Friday, July 6, 2012

Segmen: CONTEST KE 3 HAZWAN HAIRY

Assalamualaikum again readers :)




1st contest for new month..jum join contest bro hairy ni..nak join? SINI

#Kenapa anda suka masuk blog Hazwan Hairy?

saya suka masuk blog Hazwan Hairy kerana....erm,,formal nya..bro hairy,farah nak rockers sikit boleh?hehehe..



farah suka masuk blog bro hairy ni sebab ni kan blog retis gitu,,hehehe..bro hairy ni sempoi..entry dia mesti rilek punya..nak bincang hal serius pun bro hairy punya pembawakan memang sempoi-sempoi bahasa..jadi,farah sebagai reader pun tak tension-tension dahi kerut seribu bila baca..one more thing,farah ni kan newbie lagi jadi bila ada blog otai cenggini boleh jadi bahan rujukan :) lastly,bro hairy ni da buat contest..banner yang beliau guna untuk contest sama je jadi tidak menyusahkan kita kalau kita pernah join contest yang dolu-dolu :D


My dad my hero !

Assalamualaikum readers :)


1st entry for new month,ehehe...pa habaq korang suma? aku harap & doa korang sihat hendaknya,insyaAllah :)

mesti korang-korang yang usha blog aku boring sebab hanya ada entries yang lama lagi basi,huhuhu..bukan apa..bila dak askar kat rumah ni control lappy aku bahana games Garena & games seangkatan dengan nya..memang aku dah tak nampak lagi dah..waima masa tu aku dah keluar aura goku! huh,sungguh tak beretika dak askar ni..melangkah daulat sungguh!

stop merepek! hehehe,,mengalah kan macam mak nenek pulak..

here we go..IM PROUD WITH MY DAD! hehehe..last Tuesday ayahku telah menerbangkan diri ke KL..gaya macam aku ni keturunan bersayap pulak,kehkehkeh..

kenapa erk? sebab beliau dalam senarai Anugerah Perkhidmatan Setia & Penghargaan Pesara Mardi..and,yupp..ayah aku tu kerja dekat Mardi Kuching..dan telah berkhidmat selama 25 tahun..wow,amazing kan? dari sebelum aku lahir lagi..hehehe..





 ni la present anugerah tu..with sijil
#bukan pic aku blur erk,benda tu memang gini -.-

then,kita zoom..hehe
#so,im his daughter..Farah Izni bt Kip and
im proud to be his daughter :))
(nak credit gak aku nie,,hahaha..)

jum terjah rupa penerima anugerah nie,hehehe...
hehe,ni pic candid masa family day..last may :)
#mr bapa

ni pun candid,hahaha..
#bapa with umi

lastly,me with my whole family..
*dr atas kiri: angah,umi,bapa,me
dr bawah kiri: ati,ee,ezan
#ni panggilan kitaorang dalam family,kengkawan
panggil lain,hehe..bukan sebab kitaorang
da multiply disorder erk..

fuhhh,,selesai sudah aku bercerita..little bit about my family :))

#kiut jugak aku dalam pic family tu..hahaha >.<

salam jumaat suma :D




Thursday, June 28, 2012

Terkejut mak !!

Assalamualaikum readers :)

ha..mesti ramai yang belum g beradu lagi kan..?? almaklum..jam 2 nanti Euro..aku pulak? jap lagi masok bilik dah..tak nak join korang la,,hahaha..bukan tak minat tapi awallllll sangat.. *_*

maaf ye lama tak jenguk korang suma..paling latest update last friday..sebab? aku tak da cita hot la,,huhuhu..nak blogwalking pun tak sedap badan sebab aku tak da cita nak kongsi dengan orang..haiii,,rendah diri nya -.-



and what surprising me is my follower a.k.a my readers a.k.a penerjah terus meningkat secara mendadak..!!


#buat geng-geng baru & geng-geng senior..(nak cakap geng-geng lama burok pulak,,hehehe..) pagi karang farah terjah korang OK ?!

credit to suma yang buat segmen tambah kenalan !! sayang korang :))

Friday, June 22, 2012

Segmen Hujung Minggu: Aku Follow,Kau Follow

klik sini

and again..Assalamualaikum readers :)

segmen yg kedua malam nie :)
join? klik atas tu ok !

Segmen: Up Follower & Tambah Kenalan (PART II)




Assalamualaikum readers :)
jum join korang..farah tag suma ye :)
farah budak sarawak..
kawan-kawan blog yang sudi geng baru 72,,hehehe 

Thursday, June 21, 2012

Engineer ber 'experiment' #1 - Popia Goreng

Assalamualaikum readers :)

selamat sore korang!! wah wah..mentang-mentang dah masuk dalam bloglist brader dan sista otai selang sehari dah wat entri..hehehehe,,kan dah wat ikrar segala bagai kan..kalau tak penuhi nanti kena sambar kilat pulak,,nauzubillah..!! minta dijauhkan..

haa,,petang semalam aku wat experiment seperti yang aku nyatakan kat title post tu..memang dah lama ngidam nak makan popia goreng tapi lain orang lain versi kan..? jadi aku pun blogwalking dan terjumpa kat blog kak ros

#here goes the ingredients#
kulit popia
udang/isi ayam/daging 
tauge
1 biji telur
carrot
timun
mix vegetables
tauhu goreng 
lada sulah
bawang besar
1. bawang besar dan isi ayam dicincang halus,timun dan carrot dihiris bentuk mancis,tauhu goreng dipotong  kecik bentuk kiub serta pukul telur dalam mangkuk yang lain ( korang boleh jer estimate brapa banyak korang nak guna ek..)

2. tumiskan bawang besar dalam minyak yang panas hingga layu tau..lepas tu masukkan isi ayam,hirisan carrot dan kacau sebati. beberapa ketika kemudian,boleh dah masukkan mix vege..haa,yang nie aku tak letak sebab tak minat. gaulkan semua bahan, dalam kuali yang sama ketepikan bahan-bahan tadi dan curahkan telur,biarkan telur tu masak kemudian korang gaulkan sekali.tapi makesure telur tu hancur ok!

3. and the last step,korang masukkan tauhu,tauge dan hirisan timun..letakkan garam,lada sulah ikut citarasa korang..then,siap..!! sebelum tu makesure inti popia tadi tak berair,kalau berminyak sangat toskan ok..

4. biarkan sejuk then boleh gulung dalam popia dan boleh digoreng dah :)) haa,,guna bancuhan tepung gandum ataupun putih telur sebagai gam..takut terburai pulak isi inti masa goreng..korang boleh wat sos pencecah sendiri ataupun makan guna sos cili life pun sedap gak..

ni masa dah siap gulung..kemetot je kan,,hahaha


kontot pun kontot la,yg penting sodap !

tapi aku tak tipu ek..memang sodap..double thumbs up!! hehehe,,bukan aku nak puji sebab aku yang buat tapi resepi inti ni memang superb..credit tu kak ros..korang pun rajin-rajin usha kat blok akak ni..banyak resepi yang boleh di'experiment'kan..hehehe

# umi puji sodap,adik pun sama..ayah diam tanpa komplen..see? hahaha






Segmen: Mega Tech Giveaway By Mizzs Ninie, CikMun And DrFara



Assalamualaikum readers :)

malam-malam camni syok kan kalau ramai-ramai join giveaway..jum..!! bukan sebarang giveaway tau.. ni MEGA TECH GIVEAWAY !! mega tau,,hehehe..nk join sekaki dengan farah?? klik,klik,klik kt bawah banner tu :))

oleh itu,farah tag kat korang suma dan mereka-mereka ini :-
sis eiyka

aja-aja fighting suma :)

Wednesday, June 20, 2012

Bertuah nya badan aku.. ^^

Assalamualaikum readers :)

kabare..?? hehehe,,paham idak nie? maksudnya how are you? moga-moga korang kt sana,sini,situ sihat hendaknya..

pa pulak cerita panas yang aku dok gembar-gembur kan nie..?! mesti korang hairan lagi pening kan..

aku atau nama sebenar Farah Izni bt Kip..(bunyi drum...) telah menang dalam Segmen: Aku blogger hot !! yipppeeee..!!! hehe,,kemenangan yang pertama tau..itu sebab gumbira sangat..terima kasih ye Chegu Along

korang tak caye erk..?? huh,sungguh kecewa hati ini..pi la intai kt sini

dengan ini,saya..(eleh,,tukar bahasa ganti diri pulak..) berikrar akan terus berusaha untuk memantapkan lagi hamparan blog saya ini dengan terus-menerus bercerita ntahapapapa.. HAHAHAHA

ikrar ini tercipta setelah disenaraikan dalam bloglist june di sini dan sini

korang pun terjah blog diaorang gak k..? have a nice day ^^

Friday, June 15, 2012

ikhlas ke ??

Assalamualaikum readers :)

meh kumpul ramai2..aku datang lagi..pa kaba korang2 tu? aku doakan sihat hendaknya ok

 >.<
sekarang nie aku dh tak aktif sangat dengan dunia blog2 nie..kenapa? aku pun takde jawapan nk kasi..hilang semangat kot.iyela,suma segmen & giveaway contest yg aku join suma tak kena..suma sipi2 jer dgn nama aku..!! 



ini tidak adil,tidak adil bagi ku ~lalalala~ hahaha,,dengar la segala karoot aku tu..takde maknanya nk emo pasal tak menang segala segmen..aku acah jer,,hehehe..itukan rezeki.. :)


petang tadi aku mengalami kejadian yg amat aku sesali..bukan sikap aku,tapi sikap peniaga yg aku temui..


setiap khamis & jumaat,akan ada berlangsungnya Pasar Tani di kawasan kediaman aku..memang macam2 la da kt sana..petang tadi maksu aku pun ajak la g beli barang sikit2,mana tau nk beli ikan ke,sayur ke kn..? masuk jer kawasan pasar tani tu aku terus stop dekat gerai jual kuih-muih..& terus tunjuk kuih yg aku nk..aku cakap yg aku nk beli 4 ringgit..jadi pakcik tukang jual tu pun bungkuskan untuk aku..

masa dia tengah dok bungkus,aku naik heran..banyak gak aku beli erk sedangkan aku nk 4ringgit jer..masa nk bayar aku dh hulur not singgit 4 helai,,TIBA-TIBA pakcik tu kata 5 HINGGIT..aku pun tercengang,erk..?? aku tambah lagi not tu & terus blah..

maksu aku pun tanya bukan aku nk beli rm4 jer ke..? aku pun iya kn jer..RUPA-RUPANYA maksu aku pun kena sekali macam aku..haiii,,nk kuih rm3 pakcik tu beri rm4..

yg jd persoalan nya,,IKLHAS ke pakcik tu bekerja..? dh macam memaksa pulak.kalau iye pun strategi penjualan,rasanya tak baik cenggitu..hanya Allah saje yg tau kerana ikhlas itu rahsia Allah & takde siapa yg boleh menentunya..

tepuk dada tanya iman :)
 


Monday, June 4, 2012

kembali bersama cerita..??

Assalamualaikum readers.. :)

Ya Allah..punya la berhabuk karpet aku nie..!!walawei,,mana vacuum..mana bulu ayam aku nie..!!hahahaha,,tu la jadinya bila lama dh tidak mengaktifkan diri dalam kancah blogging2 nie..weh,,ayat aku..hehehe..mesti korang2 yg singgah naik jemu baca entry aku yg lepas2..maaf ye..lately i quite busy la..huhuhu,,busy la saaaaaaaaangat..!! apa2 pun,harap korang2 baik2 hendaknya..

alhamdulillah..aku dh abis praktikal dh,weee..dapat cuti2 malaysia..destinasi?? di..RUMAHKU SYURGAKU jawabnya,,hehehe..report masih ditakuk yg lama..huhuhu,,mood bercuti masih mengatasi..doa2kan perangai rajin aku mai yer..

nie,,aku datang bukan dengan tangan kosong tau..aku datang bawa cerita..meh sini ramai2 bersila..opah nk ceciter nie,,hakhak..



haa...sabtu lepas kitaorg balik kampung..kampung Rebak nama diberi..ayah asal situ..atok & nenek dh takde lg dh..rumah atok pn lama dh kosong sebab dulu arwah atok tinggal dengan pak su..yg da saudara2 ayah je lg..kitaorang balik sebab da kenduri kawen..anak kazen ayah..erm,,kiranya anak buah ayah kitaorg la kn..?aku setakat nie belum da pengalaman g kenduri kawen kt kampung tu..yg menariknya majlis kt sana start jam 8pg..aku memang terkejut masa tu..8 pg beb..awal tu..kenduri biasa pn paling awal start 10pg..

jd ayah kitaorg siap pesan awal dh kena tolak lepas subuh..warghh!! awal gler..tp pg tu tak juga tolak lepas subuh,,hahaha..ayah acah2 je.alasan suruh kita adik beradik bangun awal..kitaorg gerak dr rumah dalam 7 pg..perjalanan lebih kurang sejam sengah kot sebab kitaorg sampai dalam 8.30..singgah kt rumah saudara kitaorg dulu sementara menanti pak su & yg lain2 datang..baru syok gerak ramai2..around 8.45 kitaorg mula berjalan menuju rumah pengantin..jalan kaki jer sebab dekat..tak sempat peluh nk keluar..

nie ha...part yg paling best..lepas salam dengan tuan rumah,da sorang mak cik nie..dia bagi gumpalan plastik yg di ikat dengan tali..aku amik jer n terus masuk kn benda tu dalam beg..memang tak amik kisah pn,,hehehe..lepas tu terus jer melangkah ke khemah..pa lagi,,makan la beb..!! 


memang hari ini dalam sejarah..aku telan nasi minyak seawal jam 9 pg..korang pernah..? aku ade,kau ade??hahaha..makan sikit jer sebab awal sangat pn..masa tu aku duduk dengan mak cik aku..tengah2 aku duduk merehatkan perut aku,mak cik aku yg dok sebelah mula berdiri & MULA MENGUMPUL LEBIHAN MAKANAN KE DALAM PLASTIK..aku pun..erk?? pa yg terjadi nie..bila pulak mak cik aku nie amik plastik kt dapur,,huuu?? ingat lg tak yg mula2 aku cita td da mak cik bg gumpalan plastik?haaaa,,tu la function plastik yg dia dok kasi kt tetamu..laaa,,memang tercengang aku masa tu..hahahaha,,pelik tp menarik..!! lepas tu aku memang gelak sakat la wei..hahaha,,ingat mak cik aku buang tabiat rupa2nya memang jd adat la kt sana bagi mengelak lebihan makanan yg melampau..dh dapat tapau kitaorg pn balik,,hehehe..sebab pengatin belum datang lg..umi aku dengan makcik2 aku suma dok pakat balik,jd aku pun ekot la balik..

memang pengalaman yg berbeza g kenduri kawen ari tu..bila dok ingat mesti aku senyum sorang,,hehehe

persoalan sekarang nie..bila pulak aku nk kawen..?? hahaha,,ok la..minta diri dulu..
adoiz >.<

Monday, May 14, 2012

Segmen : "Saya Blogger Hot" by Chegu Along


Assalamualaikum readers :)

hari ini aku cuti dr wat entry..just nk join segmen je,,hehehehe..korang pa lg? jum join sekaki la..segala syarat2 korang boleh tau bila korang klik kt klik,klik,klik atas tu..

aku blogger hot..? hot la gak,pssssSSSttt..panas..hahaha..korang2 yg jd reader je boleh jawab soalan tu bg pihak aku..kalau aku yg beria-ria pulak nanti masyarakat gtau aku angkat bakul sendiri pulak..tapi ok pe..aku xmenyusahkan orang,,hehehehe..

untuk2 rakan2 seangkatan yg ditag..ini adalah arahan..!! meh join..!! hehehe,,farah gurau2 je >.<

Sunday, May 13, 2012

Segmen : Exclusive Giveaway By Cik Bunny


Assalamualaikum readers :)

lagi sekali muka aku..hehehe,,nie ha..da giveaway..dr semalam g nk join tp line macam kura2 pulak..tapi tengok malam macam ok je..jd apa lg..meh,join sekaki..klik,klik,klik kt atas tu ye..

Giveaway ini dianjurkan oleh Inspire Bunny ditaja bersama NMA ShopButikpinkkuBunny Inspired dan Heart Inspiration (boutique) 

Best ke main blog..?

Assalamualaikum readers :)

selamat malam korang suma..aku nk tido..zZzZZz...erk..??hahaha..takla..saje nk wish..harap2 nya korang punya Sunday happening je ye.. ^^

blogger2 senior..BEST KE MAIN BLOG..??ha,,ni dak askar aku yg bagi soalan tahap tinggi punya..dh tu bagi soalan time tengah2 malam pulak..selepas je diberi soalan tak semena-mena aku garu kepala yg tak gatal..riaksi spontan tu..hahaha..

jawapan aku yg ringkas lagi simple ialah...(bunyi drum...) BEST,,hehehe..alasan aku sebab da GIVEAWAY n macam2 CONTEST..sebab nk g penerangan panjang lebar takut dak askar tak paham pulak...

tapi bagi pendapat aku macam nie..syok senanya berblog nie sebab aku boleh tulis je berapa banyak patah perkataan pun,,hehehe :D lepas tu,bila da yg singgah kt cbox boleh senyum sampe ke telinga dibuatnya..bla da yg follow makin kuat sengih nya,,hehehe..dalam tak langsung kita pun dapat kawan..kn,kn,kn..?n yg aku seronok bila dapat baca post2 dr blogger2 hebat..dapat gak tau hal2 semasa..

kesimpulannya..BEST BERBLOG..!! hidup BLOGGER2 MALAYSIA..!! hehehe

#sy budak blogger baru..kalau salah harap brader2 blogger,sista2 blogger boleh tunjuk ajar :))
  (pantun tak jadi wei.. >.< )

Saturday, May 12, 2012

petang sabtu yg indah ~

Assalamualaikum readers :)

jam nenunjukkan 4.27 petang saat tangan tengah menari2 atas keyboard nie..what a wonderful saturday.. !! tp aku kerja la,,huhuhu..hujan jadi xdapat den nk ke site..arghhh..!! xhujan pn kadang2 xg site gak,,hehehe..



dari tengah hari aku dok buat piling records..actually piling record tu kena record masa awl2 projek dulu..saat pile tu kena cucuk dlm tanah lg..tp xdi update pulak..akhir2nya kena kelentong..jd mangsanya AKU la salah seorang nya..big boss pulak dok bising2 minta menatang alah nie by this monday,,hiusshhh..penat la dok kejar due date..kesian nya aku,,huhuhu..xpa,tolong sesama pekerja ofis kn..??weeee... (^_^)




sambil2 tu aku dok blogwalking gak,,hehehe..lappy tu memang sentiasa terbuka utk tangan serta mata aku..eh? nape da cup kfc..? iklan ker? hehehe,,xkeluar lunch..main pesan je dengan kawan tadi..sebab? nk blogwalking,,hahahah..sanggup u..

kerja2 mengelentong suda..tinggal nk total up je g..ha,ini yg malas nie..angka dh la banyak..bikin aku konfius je (~.~)
niat dihati nk past kt dak2 askar kecik kt rumah,,hehehe..bagi diaorang wat latihan 'kira2'..
now..menanti detik 5 petang :))

Segmen : saya blogger universiti dari?





Assalamualaikum readers :)

muka aku lg sekali,,hehehe..dh lunch ke belom? meh lunch sambil tu buat segmen baru nie..persilakan klik,klik,klik kt atas tu..

aku iaitu tuan empunya blog yg dikenali sebagai Farah Izni mahupun Farah bagi memudahkan anda2 suma (bukan main panjang intro,,hehehe..) pelajar jurusan Civil Engineering..bukan budak U tp  budak Politeknik Kuching :))

CONTEST KE2 HAZWAN HAIRY..


Assalamualaikum sekali lg reader :)

terasa rajin pulak pagi2 nie nk join contest..due date lg 3 hari..hehehe,,xpa..masih sempat lg..korang pa lg..? meh join sekaki,setangan :)) klik,klik,klik je kt atas tu..tp contest nie semacam sikit..kita main lengkapkan slogan..

nie slogan empunya blog..
~saya suka membaca kerana dengan membaca otak saya bergerak aktif walaupun pada ketika saya tengah baring ataupun duduk.jd,saya kekal aktif pada bila2 masa kecuali tidur,,HEHE
Assalamualaikum readers :)

Morning Saturday..!! tp aku keja pagi2 Sabtu nie,,huhuhu..kalau tido mesti syok kan..?xpa..hidup mesti diteruskan,,hahaha..
malam tadi tengok Buletin Utama..ek..?aku jenis yg mengikuti isu semasa ker..?boleh la tahan..hari2 mesti nk dapatkan Harian Metro,,hehehe..nanti kita jual la balik ooollllddd newspaperrrrr.....!! (bunyi macam van apek yg beli surat khabar lama tuu,,hakhakhak..) ataupun aku leh masok Puteri Metro..tajuk header pulak,,PENGUMPUL TEGAR HARIAN METRO..!! hahaha,,mesti parents aku dh xngaku aku anak gadis diaorang..

ok2,berbalik pada berita semalam..da xtengok baby china yg merangkak keluar dr keta di tengah2 jalan..keta tengah jalan beb..nasib baik baby tu xpa2..dalam berita dikisahkan ayah dia meluru keluar untuk menyelamatkan baby tersebut..namun,dari sumber lain pulak,dimaklumkan bahawasanya ibu dia yg melompat keluar dr keta..memang syukur sangat baby tu xpa2..



#buat ibu bapa mahupun bakal ibu bapa..awasi anak2 korang.. :))

Friday, May 11, 2012

Segmen : 1st GA BY CIK LYNN


Assalamualaikum readers :)

meh..join..mana tau da rezeki kn..??dpt kawan baru gak..rajin2 la klik,klik,klik kt atas tu..
SELAMAT MENERJAH..!! :))

Segmen : Ist Giveaway by Iena Eliena


dan lagi sekali..hehehehe,,masok bagai2 segmen di petang hari..nk join gak ker..??jum klik,klik,klik kt atas tuh..dapat sal segmen nie dari blog cik eiyla dilla..gempak jer hadiah dia,,hehehe..mana tau da rezeki,AMIN..:))
gadis cantek di tag
ayue

Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan



Assalamualaikum readers :)

muka aku lagi sekali..weeee (^_^)

xda kerja jd blogwalking then jumpa segmen nie..nk join gak ker..??meh tekan klik,klik,klik kt atas tuh,,hehehe
sy (erk,,selalu guna kata diri aku jer..hehehe..) NEWBIE lg..jd follower baru 21 orang.baru jer tambah sorang hari ini,alhamdulillah.. :)) im made from sarawak,,hehehe..proud to be sarawakian !!

Segmen: 50 ++ Blogger in Blogwalking list [Begin 10 May ]



Assalamualaikum readers :)

sambil2 blogwalking jumpa sal segmen nie..interested pulak..syarat pn easy..held by FR..wanna join?? klik jer kt klik,klik,klik atas tu..hee...


mana tau kawan bertambah kn..?nk gak da kawan dr seluruh Malaysia..baru 1 Malaysia,,hehehe..

terKEDU..

Assalamualaikum readers :)

Salam pagi Jumaat utk korang2..xyah panjang2 mukadimah yer..

aku tadi tengah blogwalking kt blog nie dan aku tertarik dgn entry dia sal KELAB MURTAD MALAYSIA..
terKEDU aku bila aku bukak blog mamat tu..ASTAGHFIRULLAHHALAZIM..nape erk masih da manusia cenggitu..!!

yg jd musykil aku..mamat tu ngaku pulak yg dia tu LELAKI MELAYU..!! orang melayu sendiri yg berniat nk memusnahkan ISLAM..dia xrasa syukur ke lahir kt negara Islam sebagai orang Islam..??!! mmg xsanggup aku nk baca entry mamat tu yg boleh aku anggap GILA..!!

# mungkin masa nie KAU bersenang-lenang sbb terlepas dari hukuman DUNIA..jangan KAU lupa balasan AKHIRAT kelak..ALLAHU AKHBAR..!!

Tuesday, May 8, 2012

Bila kami BER'3.. ^^

Assalamualaikum readers :)


helloooo Tuesday..!! moga2 sihat hendaknya..hari nie,insyaALLAH Dia akan menapakkan kaki ke tanah jajahan kitaorg,Sarawak..!!korang2 doakan Dia serta bakal parents in-law aku selamat sampai yer,,aminn..! (doa jodoh kami panjang gak yer,,hehehehe..)


ok2..stop..!baik berbalik pada tajuk entry aku..nanti ntahapapa aku dok merepek..lagi pusing kepala korang..siap da burung yg terbang keliling kt kepala,,hahaha..


last Saturday aku hangout dgn sebahagian sahabat2 aku masa high school musical dulu..hehehe,,bajet Vanessa Hudgons laaaa sangat..!!


mesti korang malas nk baca panjang2 kn..??(ala,,aku yg malas nk taip panjang2 sebenanya..hehehehe :p)
layan gamba jer la..Zasssssssss..!!


aku yg paling lewat datang,,hehehehe..DATIN katakn..sampai jer terus g KFC..LAPORRRRRR!!


senyum sbb kenyang :D

alalala...

lepas tu kitaorg pn merayau2..window shopping jer,,xsempat nk shopping pun -.-' lepas tu kn.. TINGGG,,cahaya mentol muncul tepi kepala..jum tengok wayang..hahahah,,kawan aku c kecik nk tengok Avenger..aku pun on jer sbb xrugi pn kalau nk tengok lg..last2 xjadi sbb paling awal pn start jam 2 ptg..kompom lambat habis punya.fikir punya fikir kitaorg pn decide tengok cita Berani Punya Budak..ermmm,,3 bintang la..lebih minat cita org puteh..!!


kena candid time dudok xsopan -.-

say hye to my little friend :)

 masa dlm cinema..

 me with CERMIN SEGI EMPAT.. @.@

text dgn bf la tu..


oleh kerana masa masih panjang,kitaorg pn cari spot baik punya..makan sambil borak2..nk mengamalkan hidup sehat katakan,,mesti la amik makanan yg sihat2..jum makan BUAH-BUAHAN,,hehehe..

 opss,,macam pelahap jer..


nk gtau dia minum juice la tu..huh
mereka jer layan juice segala bagai..lebih2 pulak korang nie..

aku pulak masa nie teringin nk makan sweet corn..korang mesti salu makan kn..??kalau idak,,xyah jd org Malaysia,,heheheh..nk dijadikan cita pulak..haA,,nie yg menyebabkan aku hangin ari tu..aku g la order kn..depa kata corn tu belom masak lg,kena tuggu 10 minit..aku ulang sali lg erk,,10 minit..sebab ingin sangat jd aku gtau la nanti aku amik lg..nk 3 cup..then,,after 10 minutes aku g la kiosk tu lg..aku ingatkan corn tu masih mentah lg,jd aku dok la tggu depan kaunter tu..lama beb..aku memang dh hampir2 mengeluarkan asap amarah..depa pulak dok gelak2,gurau2..bukan main lg erk..tiba2 datang 1 customer nie.."dik,sweet corn besar 1.." BOLEH PULAK DIA TERUS G BUAT..!!! aku pun..?!! erk..??!! bukan aku lg awal 15 minit td dh order ker..??sakit hati masa tu bai..!!aku terus  tanya sweet corn ku mana?boleh pulak dia kata "eh,,lupa..kejap yer.." pffttt...aku terus jer blah..! xsempat la sweet corn tu masok dalam perut aku =.=
lepas meluah rasa amarah aku kt kawan2 aku,,kitaorg pn blah..sbb tukang amik masing2 dh otw..mereka siap gelak2 denga kisah menyayat hati aku tu..

me,wien n deey (nama komersial katakn.)

#nie baru bila bertiga..hehehe,,belum cukup kuota lg..nantikan yer..hehehe,,da 7 org lg..AKU SAYANG KORANG :))





Monday, May 7, 2012

Episod 2 - A long day ~

Assalamualaikum readers.. :)

what a pleasure morning guys..!!hahah,,seronok ker hari isnin..?mesti da yg mcm garfield nie..I HATE MONDAYs..!!hehehe..have a blessed monday keyh..?!

ok2..jum sambung cerita..macam slot akarsia pulak dh entri aku nie..SEMINGGU baru episod baru,,hehehe..

cenggini..masa cuti Labour Day aritu kn aku wif my sibilings hangout..time tu pulak sibuk jer cerita Avenger tu tengah hot..pa lg,adik2 aku suma jeling2 kt aku sbb nk tengok Hulk la,nk tengok Ironman la,nk tengok Captain America la..memang ngam2 elaun aku baru kua..haiyaA..!!!hehehe,,kena buli la poket aku gamaknya..



sepatutnya aku beli tiket tu sehari sebelum nk kua..sbb salu jer lunch dekat Spring tu..alih2 aku lupa pulak..memang dh set nk tengok jam 2.30 ptg punya..then,pagi tu pulak kitaorg lambat kua rumah..lepas tu boleh pulak jam..guna jalan tikus pn jam gak,,MAK AII..!!!bia betol..ramainya manusia..dengan kehebatan ayahku..kitaorg sampai gak kt Spring tu around 1.30..terus kaki melangkah ke MBO..n again,,WHAT..!! kaunter suma full siap da extra kaunter lg..tengok2 dekat skrin paling awal punya Avenger pukul 5.15 ptg..Adoyai!!lama tu..nk xnk beli gak sbb memang plan nk tengok Avenger pn..xda plan B dh..
alhamdulillah,dpt gak tiket tu..yg xsyok nya sit baris ke-4 dr skrin..!!dh mcm tengok tb kt rumah pulak dok depan2..

oleh kerana masa lg panjang berjela-jela kitaorg pn gerak kn kaki ke kfc..perut dh berkeroncong bai..!! penat aku berdiri masa beli tiket kat kfc pn lebih kurang jer ramai..heran bebenor aku..nasib ada tempat duduk kalau idak memang aku dgn adik2 aku bersila kt lantai,,gaya mcm rumah sendiri..hahaha



nie haa,,bukti..aku xtipu tau..

masa nie banyak yg dh masok perut,heee...


haA,yg macho2 baju biru my 2nd sibilings..
yg guna cermin segi 4 tu bongsu punya..

yg action2 nie adik no 4..

Lepas makan2..kaki pun melangkah..pusing kt Spring..pegi Watson la..last2 kitaorg pegi..

perhabis duit kt sini =.='

tu suma adik2 aku terchenta tengah syok2 main gem..aku yg xberapa nk syok sbb poket makin nipis nie,,huhuhu..bukan suma2 manusia kt situ adik aku pulak yer..4 org jer..yg baju oren sampai yg tudung merah jer..budak2 nie xberapa sangat kalau nk amik2 gambar..suma main candid jer (~.~) gambar aku pulak memenag xda,,warghhh..sedih nya..

setelah perhabis duit terkumpul kami berempat iaitu RM30 baru kitaorg stop..memang la kena stop sbb tunggu masa nk check in jer lg..kalau idak memang makin kaya tempat nie disebabkan pelaburan kami,,hahahaha..

for the Avenger..FULL HOUSE man..!!memang SUPERB la..berbaloi duit tiket..aku bg 5 star n above tau..!!abis jer Avenger kitaorg makan dgn parents..apa salahnya kan belanja mak ayah..??heee :))
And we live happily ever after,hehehe..memang ever after la sbb PERUT KENYANG..!!




Sunday, May 6, 2012

3 jemputan..

Assalamualaikum readers :)

selamat pagi ahad korang..!!aku nk share something pagi nie..ermm..apa yg 3 jemputan tu..??jemputan kenduri kawin ker..??naaaa...takla..tp 3 JEMPUTAN KE TANAH SUCI..

1- Jemputan Nabi Ibrahim yakni kita akan dijemput utk ke sana lg pd masa akn datang kelak..

2- Jemputan Malaikat yakni samada kita akan pergi selama-lamanya ketika di Tanah Suci atau 2,3 tahun  sekembalinya dari sana..

3- Jemputan Iblis yakni kita akan mengulangi kesalahan ataupun maksiat yg pernah dilakukan sekembalinya  dari sana..

Moga-moga mereka-mereka yg berpeluang ke sana mahupun kita-kita yg akan ke sana TIDAK MENERIMA jemputan yg ke-3, AMIN..

Sumber : Chenta Hati.. :))

Friday, May 4, 2012

Bukan AKU.. -.-'

Assalamualaikum readers.. :)

warghh,,arinie aku xfokus la..suma kerja yg aku wat xkena..kenapa nie..??wat happen??kiya huwa..??bahasa cina jer aku xreti,,hehehe..aku pun heran..apa yg terjadi kt diri aku nie..??!! masa key-in data manpower for monthly site report boleh pulak aku confused..!!! 2,3 kali aku semak benda yg sama..lepas tu telinga nie pulak bermasalah..!!! haishhh -.- supervisor suruh cari delivery order note supplier dr CERAMICS sdn. bhd..boleh pulak aku dengar ISLAMIC CENTRE..memang xjumpa la gamaknya..!!nasib xkena jerit pekik hiruk pikuk supervisor tdi,fuhh..siap kenak gelak lg ada.. =.='

mungkin xpekena teh-o kot pg tdi..perut pun berkriuk-keriuk jer sbb xbreakfast..hahahaha,,pa barang farah..!!xkan kerana teh-o telinga kau bermasalah..!! utk tdk memanjangkan lg masalah aku arinie,aku pun terus ke pantry bikin teh-o panas punya.. :D







haA,,itu dia teh-o panas aku..!!! then,i continue my work.. :))) dapat siap sebelum lunch lg tu..heeee
masa lunch plak aku bantai makan banyak2..tp BERHENTI SEBELUM KENYANG tau :)

p/s : dapat kol dr DIA ..rupa-rupanya DIA demam kt sana,,ptt la aku xtentu hala..may Allah bless him..

Wednesday, May 2, 2012

3 in 1..

Assalammulaikum readers :)

Pertama,

bakal imam aku gtau sal something nie (amin kan yer..) ..kitaorang sempat texting kejap ptg td..dia gtau yg KITA TAK BOLEH jawab bila seseorang tu bg SALAM jer..ermm,paham xnie..??maaf la yer,aku nie xda bakat utk jd cikgu ker pensyarah atau sewaktu dgn nya la..dalam erti kata lain,bila seseorg itu ucap ASSALAMUALAIKUM baru diwajibkan kita jawab salam nya.xjawab berDOSA tau..dia da baca 1 buku nie hasil nukilan Ustaz Azhar Idrus..sebab musabab nye aku xtau g..kalau korang tau SHARE2 ilmu yer :)

Kedua,
blog aku dh semakin meriah la,ehehehe..seronok la..da gak yg singgah..TQ much2 utk anda2 yg tgh baca entry nie,weeeee :))))

Ketiga,

for those yg xtau..aku nie NEWBIE..jd masih lg budak mentah dlm arena BLOG2 nie..dr semalam aku wat tutorial.dan inilah hasil nya..tadaaaa ~ hehehehe
penuh dgn kaler2 merah,pink & seangkatan nya la..nk tau dr mana aku study..??korang scroll blog aku sampai bawah..da xBANNER dekat sidebar tu..??nampak idak nie..??mana2 yg rabun tu cepat g amik cermin segi empat anda..!!!ngeeee...mmg xlayak pn budak2 nk panggil aku TEACHER,hangin jer -.-'
dh jumpa xbanner yg aku mksud kn..?HAAAA..dr situla aku jenguk2,cilok2..hehehe
CREDIT TO THEM..

itu jer kot..takut makin karot mengarot aku nanti..kalah pulak KAROOT KOMEDIA kt Astro Prima tu,,heheheh..

p/s: aku hutang something erk..??haA..EPISOD 2 - A long day (sat na,bg aku bernafas dulu k..)








A long day ~

Salam readers.. :)

masih sempat lg aku nk wish SELAMAT HARI PEKERJA..!!! wlaupun aku nie budak praktikal aku nk wish gak utk korang2 & diri aku nie..PRAKTIKAL tu pun KERJA kn..jd aku dikira PEKERJA la..ngeeeeee

such a long day utk aku n my sibilings..kitaorg hangout ptg tdi..setakat itu jer aku story erk..??penat gler..entry pn dh gtau A LONG DAY a.k.a EXHAUSTED..huhuhuhu,,but FUN :)))

kitaorg gi mana..??wat apa..??

To be continue...     

Monday, April 30, 2012

K.A.N.T.O.I :'|

salam readers ^^ (walaupun follower 11 org jer..aku ttp mghargai korang tau,,ekekek..)


as usual..aku doakan korang baik2 hendaknya yer..korang pn doakan yg sama utk aku tau,,heee..
hmm..nape pulak title aku cm saspen jer pastu da smiley plak..dh la smiley tu mcm 
nk xnk jer nk syum..cyap ada air mata tuuuuu....

actually,today i felt down..:(
aku teringat kt Dia..
aku rindu kt Dia..

sesungguhnya aku tengah berperang dgn perasaan aku skang nie..
jgn nk ikutan sgt perasaan tuu FARAH..!!!
spptutnya kau doakan yg baik2 utk Dia..
Allah kn Maha Mendengar :))))

ok,aku dh sihat dh nie,ngeee..
tx to my little friend,DYGKU CT MARYAM..
lgpun dh texting dgn Dia td walaupun 3,4 kerat..

"JGN SEDIH2 TAU.."
tula text yg Dia bg..
mcm tau2 jer aku tgh sedih2,tgh nangis2,tgh rindu bagai kt Dia :')
KANTOI terang-terangan tu..

AWAK MMG HEBAT..!!!
sy doakan awak baik2 jer kt sana :)))

Saturday, April 28, 2012

berWAJAH BARU.. ^^

salam readers.. :)

nmpak xpa2 yg berubah kt blog nie..??perasan x..??cube tengok betol2..bukak besaq2 mata tuu..
blog aku berWajah baru nie..!!!hehehe,,dh mcm riak plak aku nie..astaghfirullahalazim,,xde riak2 erk..cuma nk kasi tau jer pun..nape kejadah blog aku suma PINK2 nie..??nthala..sbb sedap mata memandang kot..itu jer alasan aku pun,,hehehe..sbb aku bkn PINKY type punye olang..n kalau korang perasaan x pic profile aku pn kaler pink kn..??dh mcm aku nie addicted dgn pink plak..tidak yer,,n aku ulang lg sekali TIDAK..cuma  nk bg refresh blog aku jer.ok,itu jer..adioz >.<

p/s: Rasulullah pn suke pink tau :)))

24 & 26 of APRIL 2012..

Assalamualaikum readers..
readers bg yg singgah blog aku yg xlwa nie,,huhuhu..itu pn kalau da yg lalu kt hamparan blog aku nie :(

arghh,,xkisah pn xde readers,hehehe..ckp  la aku yg sbg writer n reader..hahahah..sori2,,pg2 dh HANGIN kn..??mafkan sy  :))) apa2 pun harapan aku korang kt SANA,SITU & DIMANA2 sihat hendak nya..

kenape erk title blog aku nie 24 & 26 April..??mana tuju 25 April kn..??lagipun hari ni dh 28 April..sebelum korang2 berfikir yg tk elok pasal aku yg memang xelok mana nie biar la aku terangkn yer..mmg TRAGIS sungguh aku nie..

Begini ceritanya...

           2,3 hari lepas mmg ku dh gian sgt nk berceloteh,nk mengEXERCISEkan jari2 aku nie..dgn semangat waja aku pn terus membei arahan kpd GOOGLE utk search BLOGGER..konfiden aku taip emel beserta dgn password aku alih2 XDAPAT LOG IN..punya la berchenta aku menghadap laptop xdapat jgak..rasa2 nya mmg betul aku punya emel..password pulak konfom2 betul..xpasal2 aku mengeluh,mengamok 2,3 ari nie..rupa2 nya SALAH EMEL la beb,,ahahaha..sungguh xberetika aku nie..kpd yg 'TERjadi' mangsa amukan aku tu MAAFKAN SY ye.. (err,,baru perasan..aku siap mulakan cerita ku dgn PERENGGAN la,,heheheh..xsia2 guru BM aku ajar wat karangan..)


OK2..berbalik pd title aku tu..ermm,,malas la nk ayat panjang2..aku ringkaskn jer la..ini la masa aku nk memprakrtikkan apa yg aku blaja amik BM dolu2..hehehe

24.APRIL.2012 ..

- tarikh anniversary aku dgn c DIA..
- now 1year 8months,,ALHAMDULILLAH.. :)))
- sy SAYANG awak tau..

26.APRIL.2012 ..
- c DIA bersama IBU & AYAH nya (kira parents in-law to-be aku la,,hehehe..AMIN2..) g mengerjakan       

   umrah..
- sedihnya aku xdapat nk hantar DIA kt airport..huhuhu,,boleh plak aku nangis mlm sebelum DIA berangkat

   kemudian bersambung pulak drama air mata aku tu pd pg DIA nk bertolak..mcm2 amanat DIA bg kt aku
   antaranya : JAGA SOLAT, JAGA DIRI, JAGA MAKAN..xsangka da amanat yg no3 tu..DIA mmg tau
   aku nie jenis susah nk makan sbb tu kot..
- 7.25pg tu DIA fly ke KL then arrived dlm 10pg mcm tu..terus DIA msg..
- 3.00ptg plak DIA fly terus ke JEDDAH..perjalanan dlm 8jam..DIA sampai lbh kurang 12 midnight waktu
   Malaysia..terus DIA msg aku tk bgtau dh sampai..lepas tu baru aku boleh tido..zzzZZzz
- 6.00pg (keeseokan hari..) DIA sent msg lg bgtau dlm bas nk bertolak ke MADINNAH..
- oleh kerana perbezaan kt sana dgn Malaysia 5jam awal,aku xdapat agak bila DIA sampai kt Madinnah
- dlm 12 t/h 27 April tu aku dpt panggilan dr DIA..rupa2nya kt sana baru pg..DIA pun baru selesai Subuh
   dkt MASJID NABAWI..alhamdulillah..seronok pulak aku dengar..mmg jd impian setiap MUSLIMIN &
   MUSLIMAT kn nk menjejak kaki ke sana..mudah2an aku & korang2 suma dpt peluang itu nanti..AMIN
- InsyaALLAH c DIA akan berangkat ke MEKAH hari ni..& aku di sini sentiasa menanti khabar dr nya :)


~Ya ALLAH Ya TUHANKU..aku bermohon ya ALLAH,dengan segenap hatiku..KAU berkatilah perjalanan orang2 yg aku sayangi..kedua ibu bapa ku,adik2 ku,ahli keluargaku,sahabat2ku & orang2 yg aku cintai..kemana sahaja mereka pergi ya ALLAH,KAU payungilah mereka dgn cahayamu..hindarilah mereka dr malapetaka,bahaya,bencana serta mussibah..semoga mereka selamat pergi & juga selamat kembali..AMIN YA RAB..



p/s : InsyaALLAH..nanti ku update gambar dr DIA k :)

Wednesday, April 4, 2012

Mr Grilled Corn -.-

salam korang :)
lame xupdate my ugly blogie nie..huhu,,hope shat sumanya k..?? >.<

xde hot storie sgt pn..juz semalam kn dpt smthg yg aku idam kn..hehehe,,srnok gak la..tp little bit dissapointed la..ape yg aku idm kn..??ape yg aku dissaponted kn..??hmmm -.-



aku senanya lame ngidam nk mkn grilled corn kta wg puteh a.k.a jagung bakar..hehehe ;p



xsgke da tmpt yg jual..1st tyme aku jmpe xbeli..dlm hati gtau, "la,sok2 blh lg kalo nk beli.." but the next dy pg,xde plak..warghhh,,fruz nye aku tme tuu..nyesal plak xbeli wktu 1st tyme jmpe tu kan..


n yesterday,boyfie amik aku dr keja then ktaorg g la beli smthg to eat..n mmg rezeki aku kot jmpe lg dgn Mr Grilled Corn tu..b'sinar2 mata dh tngok..hahaha,,in my mind dh siap2 nk jagung tu dgn susu manis yg dtaroh byk2..aouchhh,,yummy2..!!!hahaha

dgn prsaan yg mbara nie,aku g la usha harga that corn kn..n c abg yg jual tu ckp RM5..what..??!!!!2x tau aku tnye n jwpn ttp sama..yg kcik ckit RM4..gler mhl la u Mr Grilled Corn..utk mmnuhi keingnan aku nie aku pn beli gak..tp yg kcik pnye..baek aku beli corn yg mentah n grilled sndiri kn..??wat to do,mmg dh ingn sgt nk mkn kn..?

mmg lepas tu aku snyum smpai ke telinga la sbb pa yg d hjat dpt,hahaha..mcm pregnant mum je aku nie..hehehe,,bjgkit dgn supervisor aku kot yg tgh kuat ngidam tyme nie :))))

Thursday, January 12, 2012

tengah buhsaaann nie -.-

salam korang..!!!hai,,btw HEPI NEW YEAR..!!!


lmbt btol wish kn..??hahaha,,manyak bz la..manyak mlz on9 jga maa,huhu..lme btol aku xupdate menatang nie..huhu,,jgn mrjok plak..haha,,bajet byk follower jer ku nie..aiseh.. -.-


pa yg dh blaku selama aku mndiamkn diri nie..??mcm la da org nk tau..haha,,tp aku ttp nk cte gak,ada ku ksah bg yg xnk tau..ngeE~



dlu bdak2 sibuk ckp sal result..lepas dh..aku pnye?alhamdulillah xsgkut wlaupn trun gpa..heE..lepas je musim result skrg nie sibuk dgn musim bdak2 prktikal..hahah,,aku cte nie mcm cte sal musim buah plak..lwk semacam jer,hehe..


jd,aku pn nk cte2 gak sal musim baru nie..MUSIM B'PRAKTIKAL..kiranya aku skang nie jd engineer xb'tauliah la..hahah,,syok gak tau wlaupn olok2 jer..byk bnda yg aku blja tau..blaja ftostat pn da..haha,,skang nie dh expert doe,leh bkak kdai nnti..fuhh,,kra prncngan masa dpan dh nie..bgus btol ko nie farah..hahaha >.<

tp aku mmg xdpt lpe bla dpt 1st assgnment dr supervisor..kne wat site diary..jd aku n 2org lgi member aku (haA,,dua2 nie jejaka tau..merangkap bdyguard aku..hahaha) dberi satu bngunan sorg tk tnjau pa aktvti yg blaku kt sane..lpe nk gtau plak prjek yg company tgh wat skang nie naiktaraf ipg..da 5 bngunan baru..jd aku dpt admin block..1st tyme tau aku jln2 sorg2 kt site..fuhh,,seram gak aku..dhla aku nie wanita..gadis..manis plak tu,,hahaha..

pejam celik,pejam celik dh sebulan dh aku menapak kt site opis nie..(jgn plak korang pn pejam celik,pejam celik baca sttment aku td..hahaha)..no joke no fun..jgn mare keyh..hehehe,,tgh buhsan nie sbb tu prngai cm bdak2 xtadika nie..hahaha,,title entry pn dh trang2 gtau..xplu lgi bsuluh2..

owkeyla korang..aku dh penat nie..xsgke penat gak ye merapu nie..hehehe,,tc tau..daA :)