Saturday, April 28, 2012

24 & 26 of APRIL 2012..

Assalamualaikum readers..
readers bg yg singgah blog aku yg xlwa nie,,huhuhu..itu pn kalau da yg lalu kt hamparan blog aku nie :(

arghh,,xkisah pn xde readers,hehehe..ckp  la aku yg sbg writer n reader..hahahah..sori2,,pg2 dh HANGIN kn..??mafkan sy  :))) apa2 pun harapan aku korang kt SANA,SITU & DIMANA2 sihat hendak nya..

kenape erk title blog aku nie 24 & 26 April..??mana tuju 25 April kn..??lagipun hari ni dh 28 April..sebelum korang2 berfikir yg tk elok pasal aku yg memang xelok mana nie biar la aku terangkn yer..mmg TRAGIS sungguh aku nie..

Begini ceritanya...

           2,3 hari lepas mmg ku dh gian sgt nk berceloteh,nk mengEXERCISEkan jari2 aku nie..dgn semangat waja aku pn terus membei arahan kpd GOOGLE utk search BLOGGER..konfiden aku taip emel beserta dgn password aku alih2 XDAPAT LOG IN..punya la berchenta aku menghadap laptop xdapat jgak..rasa2 nya mmg betul aku punya emel..password pulak konfom2 betul..xpasal2 aku mengeluh,mengamok 2,3 ari nie..rupa2 nya SALAH EMEL la beb,,ahahaha..sungguh xberetika aku nie..kpd yg 'TERjadi' mangsa amukan aku tu MAAFKAN SY ye.. (err,,baru perasan..aku siap mulakan cerita ku dgn PERENGGAN la,,heheheh..xsia2 guru BM aku ajar wat karangan..)


OK2..berbalik pd title aku tu..ermm,,malas la nk ayat panjang2..aku ringkaskn jer la..ini la masa aku nk memprakrtikkan apa yg aku blaja amik BM dolu2..hehehe

24.APRIL.2012 ..

- tarikh anniversary aku dgn c DIA..
- now 1year 8months,,ALHAMDULILLAH.. :)))
- sy SAYANG awak tau..

26.APRIL.2012 ..
- c DIA bersama IBU & AYAH nya (kira parents in-law to-be aku la,,hehehe..AMIN2..) g mengerjakan       

   umrah..
- sedihnya aku xdapat nk hantar DIA kt airport..huhuhu,,boleh plak aku nangis mlm sebelum DIA berangkat

   kemudian bersambung pulak drama air mata aku tu pd pg DIA nk bertolak..mcm2 amanat DIA bg kt aku
   antaranya : JAGA SOLAT, JAGA DIRI, JAGA MAKAN..xsangka da amanat yg no3 tu..DIA mmg tau
   aku nie jenis susah nk makan sbb tu kot..
- 7.25pg tu DIA fly ke KL then arrived dlm 10pg mcm tu..terus DIA msg..
- 3.00ptg plak DIA fly terus ke JEDDAH..perjalanan dlm 8jam..DIA sampai lbh kurang 12 midnight waktu
   Malaysia..terus DIA msg aku tk bgtau dh sampai..lepas tu baru aku boleh tido..zzzZZzz
- 6.00pg (keeseokan hari..) DIA sent msg lg bgtau dlm bas nk bertolak ke MADINNAH..
- oleh kerana perbezaan kt sana dgn Malaysia 5jam awal,aku xdapat agak bila DIA sampai kt Madinnah
- dlm 12 t/h 27 April tu aku dpt panggilan dr DIA..rupa2nya kt sana baru pg..DIA pun baru selesai Subuh
   dkt MASJID NABAWI..alhamdulillah..seronok pulak aku dengar..mmg jd impian setiap MUSLIMIN &
   MUSLIMAT kn nk menjejak kaki ke sana..mudah2an aku & korang2 suma dpt peluang itu nanti..AMIN
- InsyaALLAH c DIA akan berangkat ke MEKAH hari ni..& aku di sini sentiasa menanti khabar dr nya :)


~Ya ALLAH Ya TUHANKU..aku bermohon ya ALLAH,dengan segenap hatiku..KAU berkatilah perjalanan orang2 yg aku sayangi..kedua ibu bapa ku,adik2 ku,ahli keluargaku,sahabat2ku & orang2 yg aku cintai..kemana sahaja mereka pergi ya ALLAH,KAU payungilah mereka dgn cahayamu..hindarilah mereka dr malapetaka,bahaya,bencana serta mussibah..semoga mereka selamat pergi & juga selamat kembali..AMIN YA RAB..



p/s : InsyaALLAH..nanti ku update gambar dr DIA k :)

4 comments:

Deey said...

yerrr x padah2 mikey g molah umrah! besttttttttt. jeles dooo

Farah Izni said...

xmk bsing.. :)sapa gerangan c pekomen ini yer..??

Deey said...

yam lah! HAHAHAHA

Farah Izni said...

gotchaa.. :)sje nk nyk tek..dr mrek2 gk dh twuk